17 října 2013

Malta - 5.den (trochu moře a zpět na Maltu)

Dnes skončil náš pobyt na ostrově Gozo. Měli jsme ještě dost času na zbývající atrakce. Nejprve to byla Rotunda ve městě Xewkija. Ta je vidět z mnoha míst ostrova. A jak jsme zjistili až na místě, je tam výtah na střechu. Odtud je vidět pro změnu skoro na celý ostrov. Platí se jen drobný příspěvek 2€ za osobu.





citadela v Rabatu



Pak následovala první pláž. Je to asi nejvyhlášenější písečná pláž na Maltě - Ramla Bay. V sezóně tady je hlava na hlavě, ale dnes tam bylo pár desítek lidí. A voda byla stále příjemně teplá.



Ještě nám do sbírky chyběla nejvýchodnější část ostrova Gozo. Podle mapy tam je město Qala. Nic zajímavého kromě nějaké rostliny obsypané hlemýždi



jsme tam nenašli. Tak jsme jeli alespoň k další pláži Hondoq Bay. A ta manželku uchvátila. Pláž je sice malá, ale je tam krásně průzračná a klidná voda. V tomto místě je také jedno odsolovací zařízení - viz mapa.


Zvětšit mapu



To už jsme byli kousek od trajektu, kam jsme okamžitě mezi posledními najeli. Na ubytování bylo ještě brzy, tak to vyhrálo bývalé hlavní město Mdina. Tomu se říká Silent City.
Vstupní brána



Za bránou nás oslovil kočí a nabídl podle mého přiměřenou cenu. Tak jsme si poprvé vyzkoušeli jízdu místním kočárem.
Tohle je naše Jessica s řidičem.



A takhle vypadá místní katedrála. Vpravo jsou hodiny, vlevo na ciferníku se ukazuje den a měsíc.



Ubytování máme v Park Lane Aparthotel (booking.com 79,5€ za noc). Tady poprvé skvěle funguje internet. V každém patře jsou vysílače. Takže nepotřebuji hledat signál a různě natáčet notebook. Dokonce i iPhony se nám chytají bez problému.

Žádné komentáře:

Okomentovat