08 února 2023

Praha - Benátky z domu do hotelu za 10 hodin

Ráno jsme si přivstali a od domu jsme vyrazili v 6:20. Jeli jsme přes D3 a první plánovaná zastávka proběhla při dotankování ještě před hranicemi s Rakouskem. Pak jsme pokračovali přes Salzburg. Druhá mezistanice byla ve Villachu také kvůli dotankování. V Itálii je totiž benzín asi o 7 korun dražší než v Rakousku.  To jsme měli za sebou asi 550 kilometrů. Poprvé jsme tak touto trasou dojeli dál než do městečka St. Michael im Lungau kde jsme dříve byli několikrát lyžovat. 

Pak už jsme najeli na italskou dálnici A23 a přes Udine do předměstí Benátek. Našel jsem tam jeden automat na naše předem zakoupené karty Venezia Unica. Abychom je mohli použít už na autobus z parkoviště. Podařilo se to na první pokus. Úspěšně jsme našli i parkoviště a přešli na stanici autobusu.

Vůbec jsme nečekali a za asi 5 minut jsme vystoupili na hlavním autobusovém nádraží v Benátkách. Za dalších pět minut jsme přišli k molu vaporetta linky 5.1. Po dvaceti minutách jízdy jsme byli u cílové stanice.
Chybělo nám jen pár minut pěšky do hotelu. Tady byl drobný problém s placením. Mají tady ve zvyku používat pro zákazníka nevýhodný přepočet peněz DCC.. Byl tam 3% příplatek za přepočet z EUR na Kč, takže přes 500Kč. Všiml jsem si toho až na účtence z terminálu. Pan recepční má od manažera příkaz to tak dělat. Takže pak proběhl pokus číslo dvě, tentokrát už přímo v EURech. Moje kreditka od Hellobank to počítá v kurzu Mastercard bez jakéhokoliv dodatečného příplatku. Z okna vidíme špičku slavné zvonice
Na náměstí bohužel probíhají rekonsrrukční práce, takže je zde několik ohrad
Hned u náměstí jsou i desítky gondol. Dnes byla docela zima a docela to i foukalo.
Postupně se už stmívalo
Skoro všechny důležitosti na Náměstí Svatého Marka v jedné fotce
Vstup do baziliky už byl uzavřený
říkali jsme si, že by ty podlážky pro lešení mohli před karneval uklidit. Pak nám došlo, že to jsou chodníky kdyby přišla záplava (přesněji vyšší příliv)

Žádné komentáře:

Okomentovat