16 září 2015

Norsko den 5. - Bergen III

Ráno jsme se rychle nasnídali a sbalili zavazadla. Chtěli jsme ještě využít posledního hodiny platnosti Bergen Card. Platila nám až do 12:00. Muzea otevírají většinou až od 11.hodiny. Takže jsme využili 50% slevu na místní kolejovou lanovkou dráhu na horu Fløyen. Ta jezdí už od 7:30. Dorazili jsme tam těsně po půl deváté. Na vrchol jsme jeli úplně sami.
Shora je krásný výhled na Bergen a okolí.


Nahoře skoro nikdo nebyl. Udělali jsme si tam asi hodinovou ranní procházku. Při návratu k lanovce už proti nám přicházeli první skupinky turistů. Při návratu dolů byla už fronta na lanovku několik stovek lidí. Do přístavu totiž přijela výletní loď.


V Norsku jsme viděli pobíhat jen pár koček. Ale tahle byla krasavice


Prošli jsme kolem bergenské katedrály. Byla tam uvedená otevírací doba od 11. Turistů tam čekalo víc, ale otevření jsme se nedočkali. Na katedrále je nejzajímavější dělová koule ve zdi. Ta pochází ze 17.století a je pozůstatkem jediné bitvy, která kdy v Bergenu byla.


Ještě jsme prošli po nádvoří muzea lepry



Poslední aktivitou na Bergen Card byla návštěva Bryggen muzea. Tam aktuálně probíhá výstava vystřihovaných papírových obrazů




Před cestou na letiště jsme ještě prošli pár obchodů v centru.
Naše letadlo opustilo Bergen podle plánu. Bohužel po téměř hodině letu nám pilot ohlásil závadu na nějakém snímači a že letíme do Osla pro jiné letadlo. Výměna letadla proběhla během hodiny, kterou jsme strávili v autobusu na letištní ploše.


Do Prahy jsme přiletěli s více než dvouhodinovým zpožděním kolem 21.hodiny. Cesta domů z letiště veřejnou dopravou i v tuto pozdní hodinu proběhla hladce.

Žádné komentáře:

Okomentovat