05 listopadu 2021

Carcassonne

Dnešek byl odpočinkový. Spíme dvě noci na jednom místě a auto jsme použili jen odpoledne na výlet do jeskyně. Koupil jsem online vstupenky do hradu Carcassone. Až potom jsme zjistil, že do opevněného města Carcassone vstupenka potřeba není. Ale do hradu jsme se stejně šli podívat. Trochu to svojí historií připomíná náš Karlštejn. Také tady byla ve druhé polovině 19.století provedena rozsáhlá rekonstrukce úpravy. Ale je to příjemné na procházky úzkými uličkami. I když dnes byla docela zima - maximálně 10 stupňů a ještě foukal chladný vítr.
Uvnitř je velká videoprojekce o hradu.
Kolem 12. hodiny jsme se šli ohřát a najíst do restaurace Adelaide Dali jsme si typickou francouzskou specialitu cassoulet. Ten doma vařím už několik let, sle tady to chutnalo jinak :-). Jako dezert jsme si objednali créme brulée a celkově jsme si pochutnali.
Pak následovala cesta asi 30 kilometrů k jeskyni Gouffre Géant de Cabrespine. Nejprve jsme si ale udělali zastávku na místě kde jsme chtěli fotit večer. Jsou odtud krásně vidět hradby Carcassonne.
Je to asi asi 200 metrů hluboká díra uvnitř skalního masivu. Vidět sjou velké krápníky i velice jemné struktury jako krajka. Nad propast vede lávka na konci se skleněnou podlahou.
Po jeskyni jsme se vrátili do hotelu na chvíli nabrat síly a teplo na večerní focení. Před setměním jsme vyrazili na místo. Trvalo nám to asi hodinu, ale ta fotka se myslím povedla. A není to žádný photoshop. Mám totiž šikovnou manželku :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat