03 listopadu 2021

Dycky Katalánsko ! aneb jak jsme jeli s Barcelonou na Montserrat

Po snídani jsme se zabalili a z hotelu dorazili o asi 100 metrů vedle do půjčovny aut Europecar. Veškeré formality proběhly během pár minut a za chvíli jsme nasedli do dieselového VW Golf. Všechno ovládání je dotykové a musel jsem si chvíli zvykat. Ale jede pěkně a navigace přes CarPlay funguje skvěle.
Průjezd ranní špičkou v Barceloně byl trochu pomalejší, ale do prvního dnešního zastavení jsme přijeli za asi hodinu. Byl to klášterní komplex Montserrat. Záhledl jsme skupinu v teplákových soupravách s nápisem FC Barcelona. Jeli s námi nahoru kolejovou lanovkou podobné té naší petřínské.
Tady je důkaz, že si nevymýšlím. Jen to nebyli fotbalisti, ale házenkáři :-). 
Výhledy do všech stran jsou krásné.
Alespoň jedna fotka s mým stínem.
Při odjezdu nás asi na minutu zastavil vrtulník převážející stavební materiál.
Pokračovali jsme do města Vic, kde se nachází římský chrám ze 2.století. A který se podařilo znovuobjevit až v 19.století.
Staré město má úzké uličky
Je tady evidentní podpora katalánského separatismu. Na hlavním náměstí všude visí portréty jeho představitelů a nápisy svoboda, nezávislost apod.
Třetí zastávkou byl výhled na vesnici Castellfollit de la Roca postavenou na skalním výběžku. Cestou jsme chytili kroupovou přeháňku, ale na místě už byla zase polojasná obloha.. 
Poslední dnešní atrakcí byl kamenný most ve měste Besalú.

Žádné komentáře:

Okomentovat