08 dubna 2016

Ekvádor (VI) - Jak ulovit kolibříka

Dnešek jsme strávili pohodově. Bez auta a většinou vleže pozorováním živočichů.
Už u snídaně připravili pochoutky pro motýly.


Poletovali i v zahradě a blízkém okolí.





Pak jsme vyrazili lehnout si na krytá lehátka a sledovat kolibříky u napáječek.
Řekněme si otevřeně, že ambice udělat podobné fotky jsem neměl. Nejsem fotograf, nemám ani super profi výbavu, ani nejsem až tak trpělivý. I přesto mě dopolední úlovky zklamaly. Oni se totiž kolibříci pořád hejbou. Do toho se otáčí i pověšené napáječky. Foťák je má problém zaostřit. Když se mu to povede, už jsou zase jinde. Syčáci.



Vyrazili jsme se podívat do městečka. Tam se ptáci poslušně zastavili a nechali se vyfotit.


Po návratu z "centra" jsme opět ulehli na skvělé zavěšené postele. Tentokrát jsem to zkusil s ručním ostřením. Bylo to šílené, ale výsledek byl přece jen lepší než dopoledne. Ty drobné čárky na fotkách jsou padající kapky. Odpoledně znovu začalo pršet.












Dnešní odpočinkový ptačí letecký den je předzvěstí finiše naší dovolené. Ten bude také letecký. Zítra se přesouváme na dvě noci do Quita, kde vracíme auto. Od neděle ráno do čtvrtka večer nás čeká celkem 6 letů během 5 dnů. Po trase Quito (Ekvádor) => Bogota (Kolumbie) => Rio de Janeiro (Brazílie) => Iguazu Falls (Brazílie, Argentina) => Rio de Janeiro => Lisabon (Portugalsko) se vracíme domů, do Prahy, do Podolí, ...

Žádné komentáře:

Okomentovat