31 května 2022

Přesun k Moherským útesům

Dnešek byl odpočinkový s přejezdem lehce přes 100 kilometrů. Snídani jsme si objednali až na 8:30. Ubytování bylo opravdu na úrovni. Přitom cena byla obdobná jako jinde. Krásně servírovaná snídaně na nádherném porcelánu.
Cílem bylo dojet k jedné z nejturističtějších atrakcí Irska - Moherským útesům. Zvolil jsem přejezd trajektem. Ten sice není nejlevnjěí (20€), ale 5 kilometrů lodí nám ušetřilo 100 kilometrů a hodinu jízdy autem. Na druhém přehu jsme zamířili na dvě místa poblíž městečka Kilkee. Přímo uprostře mají hezkou pláž, ale 14 stupňů moc turistů nepřilákalo. Nebyl tam nikdo.
Kilkee cliffs
Moc krásně tady kvetou kolem silnic trávničky
Pollock holes jsou přírodní mořská jezírka, kde se návštěvníci koupou.
Posledním zastavením byl začátek Moherských útesů - Moher tower. Tady funguje soukromé placené parkoviště. Bylo téměř plné. Odtud se musí pěšky asi 20 minut do mírného kopce. Jaké bylo překvapení, že tam na velkém parkovišti stálo několik aut. Byla tam svatba a krásný Rolls Royce.
Jak se ukázalo, tak auta svatebčanů se na horní parkoviště dostala na zvláštní povolení majitelky. Jinak tam je příjezd znemožněný. Ale pár lidí tuhle situaci využilo k bezplatnému parkování přímo nahoře.
Od Moherské věže vedou turistické cesty podél útesů

Žádné komentáře:

Okomentovat