16 října 2023

New York - den 7. - muzeum AMNH a shopping

Neděle byla naším posledním celým dnem ve městě. Ráno jsme se rozhodli jít do přírodovědného muzea AMNH (American Museum of Natural History). To je kousek od západního okraje Central Parku. Uvnitř je zastoupeno vlastně několik institucí najednou. Je zde část o vzniku vesmíru i Země, stejně jako živí motýli a hmyz nebo velká sekce o pravěkých tvorech. Byli jsme tam přes dvě hodiny. Maželku uchvátili z fotografického zájmu motýli. Já jsem se vyžíval u pravěkých živočichů. Nejprve jsme ale před muzeem prošli farmářský trh. Ceny jsou za libru (0,45kg) a někdy dosahují vesmírných výšin - kuřecí prsa přes 600Kč/kg, jablka přes 150Kč/kg, brambory 300Kč/kg atd. Přesto zájem velký a spokojenost asi na všech stranách.
Ohromný železný meteorit, který je mezi naleenými meteority prý poměrně výjimečná záležitost
Tahle skoro 40 metrů dlouhá mrcha se jim nevešla do místnosti, tak přečuhovala ven.
Kopie skutečného slavného naleziště fosílií.
Jedna maminka si vedla dítě na lanku
Každou neděli zavírají několik ulic na Columbus Avenue. Místo aut tam jsou stánky s jídlem a bleší trh. Nebo se dá třeba bruslit na kolečkových bruslích.
Helloween se blíží
Po krátkém odpočinku na hotelu jsme se vypravili opět pomocí vodho taxi na Staten Island. Je tam přímo u přístaviště otevřený Empire outlet. Není ohromný, ale dá se tam vybrat.
Zítra večer odlétáme zpět (23:00) s přestupem v Paříži a v úterní podvečer bychom měli přistát v Praze. Kde není zdaleka tak draze :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat