08 října 2022

Den 0 - Praha - Catania

Vzhledem k večernímu odletu jsme měli jen tři jednoduché cíle - doletět, vyzvednou auto a ubytovat se. Vše se úspěšně podařilo, jen se objevilo pár mušek. 

1. Letadlo do Prahy přiletělo o skoro hodinu později, tak se zpozdil i náš odlet. Úplně zbytečně jsme čekali asi půl hodiny v letištním autobusu. Do Catanie jsme dorazili o půl hodiny později. Tam se 10 minut čekalo pro změnu na autobusy k terminálu. Prostor na nohy v první řadě byl opravdu příjemný. Seděli jsme tam sami.
2. Auto jsme si vyzvedli v půjčovně Sicily by Car v pohodě. Narozdíl od jiných Čechů, kteří byli překvapeni potřebou mít kreditní kartu. Měli jen debetní. Jak nakonec dopadli, to netušíme. Auto je to pěkné, najeto má asi 15000km. Je to VW Taigo s panoramatickou střechou.
Má slušně velký kufr a je tam i CarPlay pro připojení mobilu. Má jen jednu drobnou pihu na kráse - vypadává mu řadící páka. Tedy přesněji dá se vytáhnout směrem nahoru. Uvidím, jak dlouho mě to bude bavit. 

3. Ubytování máme pár set metrů od letiště. Chtěl jsem být připravený i na situaci kdyby letadlo mělo velké zpoždění a my bychom nebyli schopni vyzvednout auto. Půjčovna zavírá ve 23:30. Ubytování je v pohodě, čisto a bez štěnic. Jen tu celou noc bylo docela hlučno. Jednak mají stěny asi z papíru a je to jedno z mála ubytování s provozem 24x7. Takže kdokoliv přijede nebo odjede na letiště, tak o něm víme.

Žádné komentáře:

Okomentovat