17 října 2022

Den 10 - hrad, Taormina a neúspěšná Etna

Dnes nás čekal poslední přesun do ubytování. Poslední dvě noci budeme v Catanii, odkud ve středu odlétáme. Ještě v Milazzo jsme při odjezdu šli ke hradu. V pondělí je zavírací den, ale to nám nevadilo.
Už tady jsme v dálce zahlédli kouřící Etnu
Pro přesun do Taorminy jsem znovu zvolil placenou dálnici. Hodina času za asi 3 EURa stála. Ovšem ty dálnice, to je tragédie, Taková nebyla ani D1 v nejhorším stavu před rekonstrukcí. Taormina je jedno z turisticky nejvíce navštěvovaných historických měst. Má výhodu, že je blízko Catanie i Messiny. Míří sem hodně zájezdů včetně těch z velkých lodí. Na okraji je velké parkoviště, odkud jezdí zdarma autobus k centru. Obě jízdy byly téměř bez čekání. Největším lákadlem je starověké divadlo. Odtud byla Etna vidět krásně - úplně se vznášela na mracích.
Po divadle jsme zašli i do uliček a objevili jednu krásně vyzdobenou
I mopedy tady někdo zkrášlil
Dokonce i pán byl vyzdobený od spoda až nahoru
Směr odjezdu byl úpatí Etny. Bohužel mraky zakryly vrchol a předpověd počasí nám nedávala smysluplnou šanci přiblížit se ze severní strany k vrcholu. Tak jsme to otočili a jeli se ubytovat. Zítra ráno to možná zkusíme znovu, tentokrát z jižní strany.

Žádné komentáře:

Okomentovat