01 července 2010

Den 15. (1.7.2010) - Arches + Bryce Canyon

Plán :


View 2010-07-01 Green River-Bryce Canyon in a larger map

Arches NP
Bryce Canyon NP (západ Slunce)

Ujetá vzdálenost : 350 mil
Doba jízdy : 7 hod
Ubytování : Bryce View Lodge, 105 E Center Street, Bryce Canyon 111,67$

----------------------------------------------------------------
Realita :
Měli jsme v plánu v NP Arches pěší tůru k symbolu státu Utah - Delicate Arch. Protože to je cesta bez možnosti stínu, potřebovali jsme vyrazit brzy. Snídaně byla od 6:00, takže budíček byl užv 5:15.Snídaně byla asi zatím nejhorší co jsme měli. Byla totižv sousední restauraci a standardní výběr byl malý, stejně tak množství. Jeden nápoj a kto mu jedna věc (palačinka, ovesná kaše, toast). Pokud člověk chtěl něco lepšího, tka si musle doplatit. Vzali jsme ten standard a dorazili se v autě z vlastních zásob.
Do Arches jsme to měl iasi 60 mil, takže asi hodinu jízdy. Mně osobně se ten park od začátku moc líbil. Většina skalních útvarů je červená, ale těch barev je spousta. Park je slavný kamennými oblouky.
Podle průvodce měla trasa k Delicate Arch a zpět o délce asi 5 kilometrů a převýšení 150 metrů trvat 2-3 hodiny. Vyrazili jsme svižně a spolu s focením během cesty i 15 minutovou zastávkou nahoře u oblouku nám to trvalo přesně 90 minut.
Delicate Arch je skuteně krásný a do poslední chvíle výstupu není vidět. Pro přiblížení velikosti oblouku přikládám fotku s rodinou.



V parku jsme se mnohokrát zastavili na četných vyhlídkách a ještě jsme šli k dalšímu přírodnímu zázraku Double Arch - dvojitému oblouku. Ten je ještě mohutnější.



Z Arches jsme jeli koupit náprstek pro manželku do blízkého města Moab. V parku ho neměli. PAk už jsem nastavil navigaci na Bryce Canyon. Stnada chtěl po dálnici, ale přesvědčil jsem ho na jízdu scénickou silnicí číslo 24 přes park Capitol Reef. Ty scenérie byly úchvatné, neustále se měnily barvy i tvary skal. Na jedné straně poušť jinde pro změu krásná zavlažovaná pole. Jenom ta rychlost kvůli mnoha serpentýnám nebyla nejvyšší. Bohužel pokusy tu krásu vyfotit byly marné. To by potřebovalo panoramatické snímání a i tak by to asi nevyznělo jako v reálu.
Vyjeli jsme i na naprosto zarostlý kopec do výšky skoro 3000 mětrů. Tam se úplně volně pásly krávy.




Do Bryce Canyonu jsme dorazlili kolem 7.hodiny večer. Udlěali jsme nějaké fotky, ale ráno tma jdeme znovu. A pak už přes NP Zion do Las Vegas.

Žádné komentáře:

Okomentovat