02 července 2010

Den 16. (2.7.2010) - Bryce Canyon + Zion

Plán :


Zvětšit mapu

Bryce Canyon NP (východ Slunce)
Zion NP
příjezd do Las Vegas

Ujetá vzdálenost : 285 mil
Doba jízdy : 6,5 hod
Ubytování : Desert Rose Resort, 5052 Duke Ellington Way 202,32$/3 noci. Asi nejlepší ubytování celé cesty. Hodnocení na tripadvisor je lepší než slavný hotel Bellagio. Rezervováno už v lednu nezrušitelně, ale se slevou přes 50% proti ceně v dubnu. V červnu už za stejný termín a pokoj chtějí 543$ ! Včasná rezervace kritických termínů se skutečně vyplatí.
Cena je se snídaní a jedná se o víkend kdy se slaví Den nezávislosti !


----------------------------------------------------------------
Realita :
Ráno jsem už rodinu nepřevědčil abchom šli do Bryce Canynonu při východu slunce :-(. Prý chtěli spát :-). Takže jsme vyrazili až v 7:50 a bez snídaně. Tentokrát nebyla v ceně. Tak jsme měli co dům dal.
Už cestou jsme viděli stádečko údajně antilop. Tak to alespoň říkal ranger u brány. Mně to připadalo jako kamzík. Rozhodně ale bylo zajímavé jak se několik mláďat snažilo nakrmit u jedné mámy.



Bohužel ani dnes nebylo ideální světlo na fotografování. Sluníčko bylo střídavě zakryto mraky. Kvůli tomu nebylo vidět ty krásné oranžové a smetanové věžičky v plné kráse. Tak alespoň pro představu.



Sešli jsme kousek dolů po Navajo trailu. Ale tam už byl úplný stín, tak jsme se po půlhodině vrátili zpět.
Nahoře se mi podařilo zachytit chipmunka se kterým se musím pochlubit.



Dnes jsme měli v plánu ještě park Zion a pak už cestu do města hazardu Las Vegas. Současně jsme se dostali zpět do tichomořského časového pásma. Takže dnešní den měl pro nás 25 hodin.

Zion nás nijak nenadchl. Jednak tam byly neskutečně rozbité silnice, potom spousta aut a nevíc se v něm nedá jezdit mimo hlavní silnici autem. Musí se používat shuttle busy. Pro nás, kteří jsme těch různých kaňonů a skal už viděl docela hodně, to už nebylo nic výjimečného.
Tak alespoň ta asi nejznámější hora,která má povrch zvrásněný jako šachovnice.



Do Las Vegas jsme se dostali se zastávkou ve Walmartu kde jsme doplnili jídlo a pití. Taky jsme si dali k obědu nějaké kuřecí kousky (cena 5$/libru). Včera jsme taky objevili jednu výbornou vanilkovou zmrzlinu na klacku se silnou pomerančovou polevou (6ks za méně než 2$) a tu jsme taky pořídili.
Cestou jsme zaznamenali teplotu 109F. Zatím náš absolutní rekord, který ale asi zítřek nepřežije.
Ubytování je naprosto špičkové. Máme obývací pokoj s plně vybaveným kuchyňským koutem (trouba, myčka, lednička s mrazákem) a k tomu samostatná ložnice. Rodina mě pochválila, že 3 noci budou v luxusu.
Večer jsme ještě zkušeně vyprali a připravujeme se psychicky na Death Valley.

Žádné komentáře:

Okomentovat