08 července 2010

Den 22. (8.7.2010) - Směr Monterey a trocha nakupování

Plán :


Zvětšit mapu

shopping v Gilroy

Ujetá vzdálenost : 135 mil
Doba jízdy : 2,75 hod
Ubytování : Knights Inn Carmel Hill, 1374 Munras Ave, Monterey 93940 99,74$

----------------------------------------------------------------
Realita :
Vstali jsme kolem 7.hodiny a v kliduvyrazili na dnešní, na naše zdejší poměry, extrémně krátkou cestu. Cestou jsme doplnili ovoce. Prodávalo se přímo u dálnice. Ceny byly vyšší než pod pohořím Sierra Nevada. Přesto cena 1,49$ za libru meruněk nebo broskví byla stále nižší než v obchodech.
Jeli jsme k pobřeží a teploty razantně klesaly. Z našich obvyklých 35 - 40 jsme se dostali na 15 - 18.
Jedinou zasávkou byl outlet ve městě Gilroy. Nákupy proběhly úspěšně. Manželka si mimo jiné pořídila kabelku od Calvina Kleina. Už se nám ty věci do auta těžko dostávají. Tenhle outlet je trochu jiný než ty dříve navštívené. Je totiž rozdělený na čtvrtiny silnicemi. Takže když jsme prošli jednu čtvrtinu, tak synkovi to připadalo nějaké malé. A hlavně mu chyběl obchod Lacoste. Strašně chtěl nějaké tričko. Obchod jsme nakonec našli v jiné čtvrtině outletu. Ale byla to jediná prodejna kde probíhala rekonstrukce. Takže smůla.
Odjeli jsme směr Monterey. Po ubytování nás ještě čekala jízda silnicí 17 mile drive. Je to placená cesta kolem krásného pobřeží, golfových hřišť a milionářských sídel. Bohužel nám nesvítilo sluníčko. Plánovaný západ Slunce nad mořem nám tedy nevyšel.
Den byl slabší i fotograficky, hlavně kvůli světlu. Takže jen dva vzorky.
Údajně nejfotografovanější strom na světě - opuštěný cypřiš nad mořem u Moterey (17 mile drive)



A trochu zvířátek - soužití lachtanů a kormoránů na ostrůvku u Monterey

Žádné komentáře:

Okomentovat