24 června 2010

Den 8. (24.6..2010) - Antelope Canyon + Monument Valley

Plán :


Zvětšit mapu

Antelope Canyon - objednaná prohlídka od 11:30 32$/osobu
Monument Valley

Ujetá vzdálenost : 285 mil
Doba jízdy : 6:45 hod
Ubytování : Hat Rock Inn, Mexican Hat 115,71$

----------------------------------------------------------------
Realita :
Ráno jsme vstali v 6 hodin a kousek po 7. jsme naposledy vjeli do Grand Canyon NP. Tentokrát jen proto abychom projeli nejbližší trasou do města Page. Cestou se mi potvrdilo, že Standa z TomToma v USA hodně nepřesně počítá čas do cíle. Pravděpodobně kde nemá definovanou maximální rychlost, tam použije nějakou minimální rychlost. Takže trasu asi 130 mil původně odhadl na 3,5 hodiny. Reálně jsme to jeli (5-10 mil nad povolený limit), ještě se zastávkami na dalších vyhlídkách do Grand Canyonu, asi 2,5 hodiny.



V Page jsme měli na 11:30 objednaný vstup do Antilopího kaňonu. Ještě že jsem to objednal předem. Lidi, kteří přišli s námi ale neměli rezervaci, museli čekat 2 hodiny na další várku. Tenhle čas kolem poledne je pro návštěvu vůbec nejlepší a také nejžádanější. Protože nejdůležitejší je tady světlo dopadající v tuto dobu kolmo dolů. Díky tomu jsou stěny úžasně osvětlené.
Cesta džípominiautobusy trvala asi 20 minut a řidička Deborah z nás vytřásla duši. Ovšem na místě to bylo úžasné. Bylo tam najednou asi deset výprav, které se podařilo průvodcům držet tak, že se dalo fotografovat. Průvodci hře světel ještě pomáhali vyhazováním jemného písku do vzduchu.
























Po návratu z kaňonu jsme si poprvé vyzkoušeli veřejnou prádelnu. Zatím jsem to znali jen z filmů. Funguje to výborně, ale kvalita praní odpovídá rychlosti. Behem necelé hodiny se dá prádlo vyprat a vysušit. Jedna dávka prášku z automatu nás stála 0,75$, praní jedné várky 1,5$ a sušička 0,25$ za 10 minut.
Rychlý oběd nám zajistilo kuře z Walmartu. Brali jsme opět benzín. Stále se mi daří kupovat galon pod 3$.
Z města Page nás čekalo asi 120 mil do Monument Valley. Standa to opět spočítal na více než 3 hodiny. Realita byla znovu o dost kratší. Pro plánování času je určitě lepší a přesnější Google. U jednoho plotu jsme zahlédli tři oslíky.



Fotografie existuje i ve variantě pět oslíků. Asi nemusím vysvětlovat kdo tam je navíc, když to fotila manželka,
Po cestě bylo spousta indiánských stánků u silnice. V jednom z nich jsme se zastavili a nakoupili dárky. Různé náramky a náhrdelníky. Indiáni kmene Navajo je vyrábějí i přímo na místě. Ceny byly podstatně nižší než v různéch turistických shopech. Pět náramků s kamínky za 12$ apod. Cena všeho byla 42$ a paní indiánka nám to bez smlouvání dala za 35$.
Zastavili jsme se v indiánském parku (vstup 5$ za osobu). Jsou odtamtud krásně vidět některé skalní útvary. Mají tam i překrásné klenoty, hezčí než u silnice :-), ovšem ceny byly ve stovkách dolarů za kus. To nebylo nic pro nás.
Po výjezdu z parku nám zbyl poslední dnešní bod. Najít místo kde ukončil svůj běh Forrest Gump. Náš milovaný film. Myslím, že se nám to povedlo. Udělali jsme pár běžících fotek. Pojedeme tam ještě ráno kdy by skály měly být nasvětleny ještě lépe.
V motelu se nám nepodařilo připojit k WiFi. Signál byl v pořádku. IP adresu jsme znovu medostali. Takže uveřejnění dnešního putování se trochu opozdí (doplněno 25.6.).

Žádné komentáře:

Okomentovat