12 dubna 2023

Lago di Garda a Verona

Dnešek jsme využili pro poznávání okolí. Nejdřív to byla vyhlídka Rocca di Manerba na Lago di Garda. Tady jsem využil dron i mojí novou hračku kameru Insta360 X3. 

fotka z dronu
panorama z Insta
  jedna z mnoha variant jak lze stejnou fotografii zpracovat do jiného pohledu
Následně jsme se přesunuli do Verony, která je součástí Unesco. Zaparkovali jsme v podzemním parkovišti Arsenale poblíž centra a do města přišli přes most Ponte di Castelvecchio. Ten byl během 2.světové války zničený a následně z původního materiálu postaven znovu.
supermoderní vystajlovaný mladík pózuje asi na Instagram
Odvážná mamínka vzala děti do výšky. Při návratu se musely přitisknout ke stěně.
Na jednom z náměstí je socha Dante Alighieriho
Turisté nemohou minout dvorek, kde je slavný balkón Julie, té od Romea. Samozřejmě tady Julie nikdy nestála. Ale davy jsou tu slušné.
Dvorek je zadarmo, balkón za peníze Ovšem největší zájen je o prsa na soše.A víc rukou bylo od ženské části návštěvníků
Hlavní náměsti opět ve dvou pohledech
Basilica di Santa Anastasia Mají tady i velkou arenu, v současnosti hojně využívanou i na kulturní akce s kapacitou 20000 lidí.
Samozřejmě jsme nemohli vynechat zmrzlinu. Tady prodávají přes 80 let mandlovou zmrzlinu v oplace. Byla výborná
Zbývala nám asi hodina cesty zpět do hotelu. Zrovna přepravovali pětipatrový svatební dort. Něco podobného jsem zatím viděl jen ve filmech.
Už týden před příjezdem jsme byli upozorněni, že v úterý tady bude svatba. Proto nás ubytují do nejvzdálenější části, abychom nebyli rušeni. A musím potvrdit, že k nám hlasitá hudba nedoléhala. Zítra nás čeká přesun do Maroka. Nejprve přejezd na letiště do Bergama - tam necháme naše auto. Pak přelet do Casablanky, vyzvednutí auta v půjčovně, zajištění lokálních sim karet, výběr místní hotovosti a přejezd do Rabatu. Dobrodružství začíná.

Žádné komentáře:

Okomentovat