16 dubna 2023

Modrá, modrá, modrá

Snídnaě hodně dobrá. Na stole ještě chybí marocký mátový čaj, vajíčka a datle. Ty dorazily později.

Pak jsme vyrazili do mediny, dokud tam nebudou hordy turistů. Medina je umístěná v kopci s převýšením přes 100 metrů. Občas se jde i do delších schodů.







Tady si pán udělal bezva byznys. Krásně si upravil malý dvorek a pouští tam turisty za 5 dirhamů. Pro turisty pakatel (10Kč), tak není důvod nevyužít oboustranně výhodný obchod. Podobně to bylo ještě na pár dalších místech. Nás to nezruinuje a je to fér. Oni s tím mají práci a za tu si zaslouží zaplatit.






Manželka v plném nasazení



Vrcholem byla při návratu návštěva místního lazebníka. Manželka mě nestihla upravit před odjezdem. Dostala nápad využít profesionála.



Věnoval se mi pečlivě skoro hodinu a za všechno si řekl o 5 USD. Jsem rád, že si můžu dovolit poctivému člověku zaplatit lépe a trochu mu zaslouženě pomoci. Takže dostal dvojnásobek (100 dirhamů). Budu se opakovat, ale zatím jsou tady všichni neskutečně příjemní a ochotní.

Přitom by tady mohli oprávněně protestovat proti bídě. A oni si místo toho užívají život jak je. Nejsou jako naši méně inteligentní spoluobčané, kteří se dnes na Václaváku snaží nesmyslně shodit vládu. Jen proto, že jim nechce dávat peníze za nic. Kdyby raději víc pracovali a zamysleli se jestli chyba není v jejich přístupu a myšlení, mohli by se mít lépe. Třeba holičů za rozumnou cenu by se uživilo určitě víc.

Dnes bude víc panoramatických záběrů








Ještě tři fotky z podvečerní procházky na večeři : kuřecí tažin s olivami, hovězí tažin se švestkami, dušený salát z paprik a rajčat a polévka bisara z fava fazolí


Žádné komentáře:

Okomentovat