23 dubna 2023

Marakeš

Celý dnešek jsme strávili v Marakeši. Už včera nás pan domácí upozornil, že jeslti chceme jít na jednu z nejturističtějších věcí - Jardin Majorelle, tak je potřeba koupit lístky předem online. To jsem tedy hned večer udělal. Od 9:00 do 11:00 byly už vtupenky pryč. Tak jsem je koupil hned na otevření od 8:00. S tím, že se pak vrátíme na snídani. Včera skončil ramadán a tak došlo k časovému posunu o hodinu dopředu. Takže jsem vstal v 6:15 budíkem v hodinkách a v počítači už (naštěsí) bylo správně o hodinu víc. Takže rychle obléknout a na taxík. Je to asi 2 kilometry od nás. DOmácí nám říkal, že normální cena by měla být 30 dirhamů maximálně. První taxikář si řekl o 150, další o 80. Pět jsme jich nevzali až jeden chtěl "jen" 50. Takže jsme dorazili včas.

Zahradu vybudoval světoznámý módní návrhář Yves Saint Laurent. Prošli jsme ji asi za hodinu a vrátilil se opět za 50 dirhamů taxíkem zpět. Hned u brány zase chtěli mafiáni 100 a byli ochotní slevit na 80.










Před polednem byl naším cílem Palác Bahia





Sladké sny na heřmánku.

Zašli jsme potom na skok i do židovské čtvrti. Teplota pomalu narůstala k předpovědním 31 stupňům. Za tři dny tady má být 40.

Tady je ještě pro informaci jak vypadá označení a bankomat Al Barid bank. Ten bezpoplatkový provoz vyvolává frontu výběrčích ze strany turistů.

Žádné komentáře:

Okomentovat