14 dubna 2024

Den 1. - Lednice

Vyjížděli jsme beze spěchu, což je výhoda cestování autem. Žádné letadlo nám uletět nemohlo. Stejně tak jsme nemuseli řešit ani váhu našich zavazadel. O to víc se manželka mohlo rozšoupnout. Ale do kufru u auta se nám všechno vešlo. 
Čekala nás jedna zastávka a celkem prvních 400 kilometrů. D1 byla v neděli dopoledne v pohodě a do Lednice jsme dorazili krátce po poledni. Bylo výletní počasí a tak parkoviště byla docela zaplněná. 
V polovině dubna už odkvétaly tulipány a šeříky byly v plném květu i vůni. Stejně tak i nádherné sakury. Jako v Japonsku.
Manželka měla stylové kytičkové mimikry
Na vstupenky velká fornta nebyla a za půl hodiny jsme vyrazili na prohlídku reprezentačních sálů.
Pak už zbývalo jen ve Valticích naposledy doplnit nádrž na CCS kartu a za chvíli jsme byli v Rakousku. Po pár kilometrech jsme najeli na dálnici A5 směrem na Vídeň. Trochu jsme se zdrželi v nedělní odpolední špičce. 
Do ubytování jsme přijeli kolem páté. Jedná so o Nava motel Lamede ve Wiener Neustadtu. Recepce je naprosto automatická pomocí nástěnného automatu před vstupem do budovy. Stačí zadat jméno, doplnit údaje o bydlišti + číslo dokladu a pak jen zaplatit kartou. Z automatu potom vypadne vstupní karta a je hotovo. Je to poměrně nové ubytování, celkem 20 pokojů. Je tu čisto a voňavo. 

Ještě jedna fotka od manželky

Žádné komentáře:

Okomentovat