22 října 2012

Den 15. (21.10.2012) - Garden Route - 2.část a Route 62

Plán :
Poštovní strom v Mossel Bay
Hlavní město pštrosů Oudtshorn
Jízda scénickou silnicí R62


Zobrazit místo 2012-10-21 - Knysna-Swellendam na větší mapě

Ujetá vzdálenost : 350 km
Doba jízdy : 5 hod
Ubytování : Impangele, 10 Andrew Whyte Street, Swellendam, 690ZAR (booking.com)

----------------------------------------------------------------
Realita :
Snídaně dnes byla až od 8 hodin. Obě dámy kolem 35 let, evidentně partnerky, připravily společně dokonalou snídani. Dokonce nám na cestu daly výborný domácí banana bread.
První zastávka byla v muzeu Bartolomeo Diaze v městě Mossel Bay. Je tam vystavená kopie lodi, kterou v roce 1488 obeplul jako první mys Dobré naděje. Loď byla postavena v Protugalsku při příležitosti 500.výročí plavby a do Mossel Bay doplula z Portugalska po moři.


Je zde i několik akvárií s mořskými živočichy.


V zahradě je tzv.poštovní strom. Je původní z doby objevitelů. Zde si mořeplavci nechávali vzkazy uložené v botě přivázané ke sromu.


Text legendy


A tady dnešní podoba boty. Je to funkční poštovní schránka.


Druhou zastávkou bylo hlavní město pštrosů Oudtshorn. V okolí je spousta pštrosích farem.


Někde umožňují i jízdu na pštrosovi. Jeli jsme do Safari, kde je pštrosích atrakcí nejvíc. Bohužel během dne byly dešťové přeháňky. Takže z bezpečnostních důvodů (vlhký povrch a promočení pštrosi) jízdy dnes nepořádali. Fotku manželky na pštrosovi tedy nemám :-(.
Tak jsme si dali alespoň kousek pšrosího steaku. Byl moc dobrý.

U Oudtshornu jsme se dostali na silnici Route 62. Je to trochu obdoba slavné americké Route 66. Jede se po velice kvalitním povrchu krásnou krajinou. Z obou stran hory nejrůznějších barev a tvarů. Podél silnice začíná všechno kvést.


Žena chtěla stále zastavovat protože tady roste spousta květin a keřů. Je to zdejší plevel. U nás ho někdy pěstujeme, ale s ohledem na klima jen jako letničky.
Třeba statice, která se používá do suchých vazeb


Po cestě bylo ještě jedno bizarní místo - Ronnie´s (Sex) Shop. Kdysi si ve zdejší pustině jakýsi Ronnie otevřel obchod Ronnie´s Shop. Nejaký kamarád mu tam připsal slůvko Sex.


Stala se z toho atrakce, kterou už ale neprovozuje původní majitel. Uvnitř je bar a prodejna suvenýrů.
Turisté zde zanechávají různé pozůstatky. U baru je to dámské prádlo


A na stěnách místností nejrůznější nápisy.
Zbývalo nám posledních asi 60 kilometrů do dnešního ubytování. Přijeli jsme těsně před 18.hodinou. Ještě nás v průsmyku chytila snad už poslední průtrž mračen.
Pokoj je velký s krásnou kouplenou. Všechno je leopardí - ručníky, župany, hrníčky, lampičky, ...
Majitelé jsou původem Angličani. I podle nich je tohle počasí v tuto dobu neobvyklé. Od zítřka by se to mělo zlomit. Předpověd na celý týden vypadá zatím dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat