27 dubna 2015

Den 15 - Sevilla II

Dnešek byl trochu víc odpočinkový. Po včerejších emocích a noční pěší procházce zpět do hotelu jsme se ráno probudili až kolem půl deváté. Musel jsem ještě dodělat blog za včerejšek. Na snídani jsme šli až v půl desáté. To se nám snad ještě nikdy nestalo. Nabídka je tady hodně široká. Náš hotel patří k velkým a už jenom najít správné místo na snídani, nám dalo zabrat. Byla to až třetí místnost. Tedy spíše menší letiště. Řádně napapaní jsme do města vyrazili až kousek po poledni. Hlavním cílem byla, jak jinak, Sevillská katedrála. Je to vůbec největší katedrála na světě. Stáli jsme tam dlouhou, ale naštěstí poměrně se pohybující, frontu. Odhadem 30 minut.
Katedrála tvoří obří komplex hlavních lodí a k tomu spousta postranních kapliček.
K tomu je uvnitř i hrob Kryštofa Kolumba.


Jak tehdy bylo zvykem, stavitelé využívali i stavby předchozí - arabské. Tady to je věž Giralda, která byla původně minaretem.
Tam jsme samozřejmě taky nemohli chybět. Cesta je to docela příjemná. Kromě posledních pár metrů tam nejsou schody, ale jen skloněná točitá podlaha.




V katedrále jsou i Goyovy obrazy










Pozor na podobné "dámy" s kousky větviček. Strčí do ruky, údajně z ní čtou a chtějí za to 5€.


Posledním naším sevillským zastavením byla Plaza de Espaňa. Příjemný park s krásně zdobenými stavbami, půlkulátým jezírkem s lodičkami a velkou fontánou.


Zítra se vracíme do Portugalska. Budeme tedy mít znovu o hodinu méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat