15 června 2009

Den 20. - Zpátky v USA


Zvětšit mapu

Plán :
Projížďka rychlým člunem po Niagaře
Cesta co nejblíž k letišti v Newarku, kam druhý den vracíme auto.

Realita :
Na rychlé čluny se nám moc nechtělo i kvůli ceně (asi 50$ za osobu) a manželka si chtěla prohlédnout městečko Niagara on the Lake bez deště. Hned ráno jsme tam vyjeli, protože parkování tam je mezi 10:00 - 18:00 na hodiny. Přijeli jsme kolem půl deváté a žena si sama prošla centrum. Poslední zastávkou v Kanadě byl břeh jezera odkud má být za dobrého počasí vidět Toronto. Skutečně vidět bylo. Sice to nebylo úplně ostré, ale mrakodrapy a televizní věž byly jasně rozpoznatelné. Udělali jsme pár fotek a nasměrovali jsme se na město Lewinston v USA. Fronta na hranicích byla krátká. Několik otázek úředníka jsme také zvládli a ocitli jsme se zpět v USA. V plánu bylo dojet co nejdál a přiblížit se letišti v Newarku. Tak abychom další den nemuseli brzy vstávat.
Ještě jsme ale měli úkol koupit kufr. Přece jen shoppingy se projevily a v autě už ty věci mít nemůžeme. Šli jsme do Walmartu, kde jsme si na jihu koupili cestovní autoledničku. Sice chladila, ale nebyla nic moc. Některé láhve se tam nevešly a neměla zámek víka aby se samostatně neotevřelo. Původně jsme si jí chtěli odvézt domů, ale zkusili jsme ledničku vrátit. Proběhlo to bez nejmenších komplikací. Trochu jsme si připlatili a koupili docela velký kufr American Tourister za 69$ bez daně. K němu jsme přidali grilované kuře k obědu. Standu jsme naprogramovali směr letiště a už jsme jen sledovali zkracující se vzdálenost.
Byla neděle a i v USA jsou na dálnicích uzavírky. Bohužel byly i v našem směru na dálnici číslo 81 a potom i 380 v okolí města Scranton. Postupně jsme čtyřikrát skončili v několikamílové koloně a další cestu jsme asi v 18:30 vzdali.
Ještě předtím jsme si na mapě všimli, že máme jet kolem města Moscow. Když už jsme tady za oceánem byli v Paříži i Londýně, tak jsme se chtěli podívat i do Moskvy. Kvůli předchozímu asi hodinovému zdržení v zácpách, jsme to nakonec vzdali. Ale tady je důkaz, že i Moskva je v Americe



Potřebovali jsme doplnit benzín a další poskakování nás nebavilo. Skončili jsme tedy v Days Inn v městečku Tannersville, PA asi 80 mil od letiště. Cena po AAA slevě asi 60$ se snídaní. Vybavení motelu nás už nemohlo překvapit.
U motelu je indická restaurace. Nikdy jsme v skutečné indické jídlo nejedli, tak jsme ji šli vyzkoušet. Uvnitř byli pravděpodobně stálí hosté - indové. Po chvíli vybírání jsme si zvolili nějaká kuřecí jídla. Trvalo to asi 20 minut než nám obsluha přinesla na stůl něco úžasného. Ještě se z jídla kouřilo, krásně vonělo a k tomu to po ochutnání bylo naprosto vynikající. Já jsem měl neskutečně pálivou omáčku, ale chutnalo to skvěle. Cena byla něco málo přes 60$. Za zkoušku to rozhodně stálo.
Zítra budeme v New York City.

Žádné komentáře:

Okomentovat