15 června 2009

Den 24. - New York IV (konec putování)

Dnes nám to celé končí. Na dopoledne jsme si naplánovali obchod Century 21. Je mezi naším hotelem a Ground Zero. Jedná se o několikapatrový obchod s výprodejovým zbožím (oblečení, textil), kde se musí hodně hledat a hrabat. A dají se najít některé moc pěkné a levné věci (koupil jsem si značkové tričko za 7$, manželka bundu Diesel za něco přes 100$).
Manželka ještě toužila po nějakých sportovních botech značky Merrell. Našel jsem obchod Tip Top Shoes. Shodou okolností na 72.ulici kousek od Dakoty, kde jsme byli včera. Kdybychom to byli bývali věděli, tak jsem se tam zastavili předtím. Tam si manželka vybrala boty s 20% slevou asi za 80$. Tím jsme uzavřeli naše nakupování a metrem jsme se dopravili zpět do hotelu.
Bylo asi 10:45 a letadlo nám odlétalo v 16:20 z Newarku. Původně jsme si mysleli, že si odneseme zavazadla na recepci a ještě se půjdeme někam podívat, ale nakonec jsme si přes recepci objednali taxi na 12.hodinu.
Cena byla pevná - na Newark za 80$ + povinné dýško. Přijel docela velký vůz (přece jen jsem měl požadavek na 3 lidi a 4 docela velké kufry) s hispánským řidičem. Na letiště jsme se dostali asi za 3/4 hodiny a řidičovi jsem věnoval 95$. Cesta z letiště metrem byla asi za třetinu, ale úspora času i nervů za to stála. Hned jsme si odbavili zavazadla a šli si sednout do haly. Letadlo společnosti Delta (Boeing 767) odetělo včas. Sice to cestou trochu házelo, ale v Amsterdamu jsme přistáli dokonce o 50 minut dřív. Pohodlně jsme se přesunuli nekonečnými chodbami k odletovému místu do Prahy. I tady byl odlet podle plánu.
V Praze naše cesta získala trochu dramatičnosti. Nedorazil nám totiž ani jeden kufr. Prý je v Amsterodamu nestihli přeložit - měli na to jen skoro 2 hodiny. V Ruzyni nám slíbili, že kufry pošlou dalším letadlem a že je budeme mít ještě dnes (v pátek) doma. Nestalo se a po několika telefonátech přivezli kufry až v sobotu ve 2 hodiny odpoledne. Naštěstí všechny a bez poškození.
Teprve tím skončila naše 3,5 týdne trvající anabáze.

Žádné komentáře:

Okomentovat