15 června 2009

Den 7. - Florida - cesta na jih


Zvětšit mapu

Plán
Bok Tower Gardens
Mountain Botanical Garden
Miami Beach
Airsoft obchod Miami
Filene's Basement - velké slevy na oblečení
Robert Is Here Fruit Stand - tržnice s ovocem, čerstvé ovocné koktejly

Ubytování

Travelodge Florida City/Homestead/Everglades
cena 131,26$ / 2 noci
zdarma snídaně, wifi
Travelodge Florida City/Homestead/Everglades
409 Southeast First Ave
Florida City, FL 33034

Realita :

Naší první zastávkou byla zahrada Bok Tower Gardens. Bylo to tam jako v pohádce. Na palmy jsem si už zvykli během cesty, ale tady bylo navíc všechno nádherně upravené. Spousty živočichů - veverky, labutě, a v jezírcích vypasení barevní kapři. Velká vzdušná vlhkost byla příznakem skutečných tropů. Uprostřed zahrady je krásná barevná vež se zvonkohrou. Bohužel se do věže nedá jít. Byla totiž postavena jako zásobárna na vodu a jako knihovna.
Jako v pohádce



Při cestě směr Miami byly všude kolem cest plantáže s citrusy a jižněji i banánovníky. Manželka chtěla v Miami vidět slavnou čtvrť Art Deco. Udělali jsme si tedy projížďku centrem Miami a užili si místní dopravy trochu připomínající Washington. Tedy pomalými přískoky vpřed. Cestou jsme zahlédli ostrov se spoustou milionářských sídel. Kolem barevných domečků jsme projeli, ale mnohem víc nás "zaujaly" spousty obrovských hotelových komplexů, které byly jeden vedle druhého. Tady bych skutečně trávit dovolenou nechtěl. Celkově mi zajížďka do Mimai přišla jako ztráta času.
Pak už jsme směřovali do místa ubytování ve Florida City. Podél silnice bylo jedno zahradnictví vedle druhého. Pouze sortiment byl stále stejný - palmy, palmy, kachny, pardón palmy.
Ještě jsme se snažili sehnat autoledničku na 12V do auta. Přece jen je tady teplo. Po několika marných pokusech jsme museli vzít zavděk Walmartem a ne úplně ideální model za 58$ máme v autě.

Žádné komentáře:

Okomentovat