15 června 2009

Den 23. - New York III

Vstal jsem před šestou a rodinu jsme vzbudil až kolem půl deváté. Vstávat se jim nechtělo. Dnes máme jediný pevný bod a to je muzikál Hair od 20:00.
Nejdříve jsme jeli k Central Parku k místu kde byl zastřelen John Lennon (Dakota). Odtud jsme šli k Strawberry Fields kde je v chodníku pamětní deska. Bylo tam několik výprav s průvodci, po chvíli jsme se tam vyfotili. U fontány Bethesda Fountain jsme se na půl hodinky natáhli na trávu a pozorovali místní živočichy (veverky, ptáky i brouky). Parkem jsme prošli směrem na severovýchod a vyšli jsme poblíž Guggenheimova muzea. Dovnitř jsme ale nešli a vydali jsme se směrem na 5.avenue a po ní směrem do centra. Vlezli jsme na chvíli do obchodního domu Bloomingdale. Vypadal uvnitř luxusněji než Macy´s. Manželka potom ještě nahlédla k Tiffanymu.
Podívali jsme se i do Apple store. Moc pěkně udělaný podzemní obchod s prosklenou krychlí a jablíčkem na povrchu.
Prošli jsme kolem katedrály svatého Patrika a zaparkovali jsme se na chvíli u Rockefellerova centra. Tam jsme se natáhli u fontány na kamennou zídku. Za chvíli tam byl hlídač, že se tam nesmí ležet.

Na Times square se nachází i prodejna se jménem firmy z filmu Forrest Gump



Odjeli jsme si do hotelu odložit zavazadla a chvíli si odpočinout před večením divadlem.
Cesta metrem už pro nás nebyla žádná komplikace a za necelou půlhodinku jsme byli u dovadla. Muzikál určitě nebyl špatný, ale včerejší Jersey Boys nám hudbou vyhovovala víc. Určitě jsem byli ovlivněni i filmovou verzí muzikálu. Po skončení jsme se zase prodírali davy na Times Square. Synek si tam ještě v noci koupil pěknou bundokošili Billabong za 68$. Do hotelu jsme přišli kolem půl dvanácté. Už jsme byli hodně unaveni.

Žádné komentáře:

Okomentovat