15 června 2009

Den 5. St. Augustin, Cape Canaveral, Seaworld


Zvětšit mapu

Plán
Saint Augustin - jedno z nejstarších měst v USA
Možná nějaká pláž u Atlantiku
Cape Canaveral - prohlídka Kennedy Space Center
Seaworld Orlando - 1.návštěva

Ubytování :
Orlando Continental Plaza Hotel (Kissimmee)
cena 64,52$ / 2 noci - asi nejlevnější ubytování na celé cestě
zdarma snídaně
internet ???
7785 W Irlo Bronson Memoria
Kissimmee, FL 34747, United States

Realita :
Dnes vyšlo vše podle plánu.
Asi nejhezčí zastávkou bylo hned ráno město Saint Augustin. Přímo v centru je nové kryté parkoviště. Na google maps ještě vidět nebylo.
Ve městě na pobřeží je stará kamenná pevnost a na Ameriku opravdu historické domečky. Příjemné, se spoustou obchůdků v místních poměrech úzkých uličkách. Byli jsme tam asi 2 hodiny a potom jsme se jeli podívat na zdejší pláž. Procházka ve vlnách v jemném písku a teplé vodě byla super.
Před sebou jsme měli dvouhodinovou cestu do Kennedy Space Center kde Američani odpalují rakety i raketoplány. Je to velká atrakce a mají tu velice dobře zorganizované prohlídky autobusem. Postupně se zastavuje na třech místech rozlehlého areálu. Vždycky je tam nějaký film. Podle mého byla nejlepší druhá stanice kde byl i "reálný" start rakety Apollo 8 včetně odpočítávání a rámusu. Odehrávalo se to to v napodobenině řídícího střediska. V hangáru byla položená i celá raketa Saturn. Údajně největší a nejsilnější jaká kdy byla na Zemi postavená.
V bažinách po stranách silnic jsou občas vidět aligátoři. Ukazovali nám i asi 40 let staré orlí hnízdo ve větvích stromu. Celá prohlídka trvala asi 2,5 hodiny a na úplném konci jsem si sáhnul na přední kolo u raketoplánu.
Poslední dneší zastávkou byl po 100km Seaworld. Byli jsme na skutečné americké show Shamu Rocks. Shamu je jméno místní největší atrakce kosatky. Spousta světel, hlučná hudba včetně živého kytaristy a k tomu postupně čtyři kosatky s asi deseti cvičiteli. Na večerní ohňostroj jsme nečekali a jeli jsme se ubytovat.
U motelu máme čínské bistro, kde jsme si vyzkoušeli bufet All you can eat. Všechno to bylo moc dobré - kuřecí, vepřové, hovězí. Pro vegetariány nudle a rýže s vajíčky a zeleninou. Asi 20 druhů jídla na různé způsoby. Byly tam i mořské potvůrky, zmrzlina. Nacpal jsem se jako čuník :-). Cena včetně pití byla 47$, se spropitným jsem platil za nás tři celkem 55$. Bylo to asi nejdražší jídlo naší cesty a za ty peníze ta zkušenost stála.
Ubytování vypadá stejně jako ve všech případech předtím bez ohledu na značku motelové sítě. Dvě tzv.doublebed postele v prostorném pokoji se samostatnou koupelnou. Klimatizace je samozřejmostí. Neplatí to ale pro ledničku a mikrovlnku. Ty tady nemáme. WiFi funguje bez problémů.
Takhle vypadá slušné upozornění v naší koupelně, že krást se nemá


Přidám několik postřehů z naší cesty :
- vezeme si sebou docela vysoké teploty(Philadelphia 31, Washington 33, Charleston 33, Cape Canaveral 33, Orlando 33 (zítra má být 34). Po našm odjezdu teploty klesají - dnes Philadelphia a Washington jistě příjemnějších 27. V New Orleans to zatím vypadá na 35. Dešťové přeháňky jsme měli jen při jízdě autem.
- kupodivu ale ty teploty nejsou až tak hrozné a zvládáme je zatím bez problémů. Dokonce i neustálé přechody z klimatizovaných prostor (někdy skutečně drasticky) na nás nezanechaly zdravotní následky. Snad nám to vydrží.
- V Čechách jsou velké záplavy. Stejně jako když jsme před lety byli v Holandsku, tak přišla několkasetletá voda do Prahy. Jen doufám, že smrt Michaela Jacksona nemáme na svědomí. Možná by nám i Američani měli platit abychom raději zůstali doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat