28 dubna 2014

Den čtyřicátý - z Arizony zpátky do Kalifornie

Letos poprvé jsme absolvovali typickou americkou motelovou snídani. Tousty, marmeláda, vločky, džus. A byly i vaflopalačinky se sirupem. Jednou za čas se to sníst dá. Uvidíme, čím nás zítra překvapí snídaně v motelu Best Western v San Diegu.
Manželce naštěstí začala antibiotika zabírat, ale přesto jsme dnes nemohli podnikat nic fyzicky náročného. Když jsem hledal zajímavosti po cestě (highway číslo 8), tak nejčastější názory byly nudná cesta a nic kolem není vidět. Musím přiznat, že to tak z velké části je. Měli jsme před sebou asi 350 mil. Z toho první polovina byla projížďka pouští s celkem asi deseti mírnými zatáčkami.
V Arizoně jsem zaznamenal několik šerifů hledajících úlovek. Na tempomatu jsem raději nastavil rychlost 75 MPH a pak už jenom držel volant. Dělalo mi ale problém neusnout.
Postupně z okolí mizely kaktusy Saguaro. Nejprve je nahradilo křoví a následně kamenitá poušť.



Po přejezdu do Kalifornie jsme chvíli jeli podél hraničního plotu mezi USA a Mexikem. Ale bál jsem se tam zastavit a vyfotit ho. Bylo tam opakovaně psáno Emergency stopping only.
Po pár desítkách mil bylo kontrolní stanoviště.



Do většiny aut jen nahlídli a prošli kolem se psem. Nás pustili hned bez prohlídky. Nevypadáme moc mexicky.

O další kus dál byly z dálnice vidět krásné písečné duny. Tak jsme sjeli z dálnice a na chvíli zastavili. A nebyli jsme zdaleka sami. Vyšplhat nahoru a fotka z pouště je na světě.



Nejen ještěrky nechávají stopy v písku



Od dálnice to je skutečně jen kousek



Pak už cesta začala být zajímavější. Přišly kopečky,začala se vyskytovat i vegetace. Kolem dálnice právě krásně kvetly juky. Často převyšující výškou člověka.







Manželce se udělalo trochu lépe. Takže musela proběhnout další zastávka v outletu. V San Diegu asi 100 metrů od mexické hranice. Tady většina nakupujících i prodavačů používá jako primární jazyk španělštinu. Doplnili jsme tedy znovu šatník i botník. I na kabelku tentokrát došlo. Jen jsem zvědavý, jak se nám to vejde do kufrů. Ale to už je manželčina starost.

Žádné komentáře:

Okomentovat