03 dubna 2014

Den patnáctý - odpočinek v Queenstownu

Ráno jsme nemuseli vstávat. Dnešek byl určený k odpočinku po předchozích přesunech. Ještě včera večer jsem koupil na místním slevovém portálu kupóny na tryskové čluny.
To je jedna z mnoha adrenalinových atrakcí v Queenstownu. Tohle město je považováno za metropoli adrenalinových aktivit. Byl tady spuštěn i první komerční bungee jumping na světě.
Jediná sleva byla na 11. hodinu, takže času bylo dost. Navíc jsme to z ubytování měli asi 3 minuty pěšky.
I kvůli ceně jsem zvolil méně adrenalinovou variantu.
Ten nejúplnější zážitek nabízí jízda velice úzkým kaňonem řeky.
Nám bohatě stačila ta naše varianta. Skoro celou hodinu jsme jeli po jezeře a potom i po části mělké řeky. Asi desetkrát se s námi kapitánka otočila na místě o 360 stupňů.









Po jízdě následoval krátká procházka do místních obchůdků. A kolem páté jsme vyrazili ven znovu. Tentokrát jsme to spojili s večeří. Dali jsme si poprvé fish & chips. Jedli jsme v parku u jezera a všimli si většího srocování lidí.



Měli tam i reproduktory. Část pláže byla vymezená páskami a na nich "Paragliding event". Tak jsme počkali do šesti hodin. A pak to začalo. Až do osmi naskákalo dolů asi padesát paraglidistů. Někteří zt nich předváděli akrobacii. Další vyskakovali z jednoho paraglidu a buď chvíli letěli volným pádem nebo si otevřeli vlastní padák rovnou. Naprosto nečekaná záležitost a bezva zábava.





Mezi skokany byla nejméně jedna Češka.









Celý den bylo dokonalé počasí - teplota přes 20 stupňů a sluníčko s malými mráčky.
Queenstown je místo, kde by se líbilo všem sportovně založeným lidem. Je tu třetí největší a zároveň nejdelší novozélandské jezero, které je krásně průzračné. V zimě je tu vyhlášené lyžařské středisko. Dá se tu jezdit na kole a třeba harley-davidson ve spojení s kvalitou silnic a malým provozem by tu byl velikou relaxací.
V Queenstownu mají vlastní letiště, kam se dá přiletět přímo i z Austrálie.
Kdybych byl rentiér a hledal místo na rok odpočinku, tak Queenstown by byl jedním z mých největších favoritů.
Tohle město má jedinou nevýhodu, ty přednosti jsou známé a ceny tomu odpovídají.

Žádné komentáře:

Okomentovat