21 dubna 2014

Den třicátýtřetí - kolem dokola západního Maui

Po včerejším nočním vstávání jsme si dnes dovolil spát do osmi. Ještě zbývalo zabalit všechny věci na večerní cestu zpět do Honolulu.
Včera nám pan domácí poradil hezkou cestu kolem severní části ostrova. Je to trochu obdoba Road to Hana, která je opačným směrem. Je tady náročnější řízení = užší silnice v horším stavu. Na druhou stranu je tam o dost méně aut a víc cyklistů.

Kousek od našeho ubytování měli hezký plot, celý ze surfových prken.



Takhle vypadá na velké části silnice. Často bez svodidel a doporučenou rychlostí 5 mil.



To kdyby tam najednou "vybaflo" auto



A ono občas vybafne.



Výhledy na zelené kopce jsou pěkné



Takový pěkný domeček se zahrádkou na jednom z těch kopečků. Majitel má štěstí, že už mu žádný soused do výhledu na moře nic nepostaví.







Podařilo se nám to bez nejmenšího problému objet i s naším mustangem. Úzká a klikatá silnice je dlouhá zhruba 30 kilometrů. Po ní už jsou dva pruhy a nakonec se z toho stane čtyřproudá highway směřující zpět do hlavního města ostrova.

V té úplně nejvzdálenější části jsou prý nejlepší místa na šnorchlování. Aut tam bylo dost. A v zátoce bylo i několik lodí s potápěči a "šnorchlisty".
Mě zaujali kohouti bez obav pobíhající mezi lidmi u moře.



Na dálnici se občas vedle nás objevil obřík. Jeho dveře byly v úrovni naší hlavy..



Úplně poslední zastávkou byl havajský státní park Iao. Je to místo velké bitvy při sjednocování Havaje v 18.století.





Bohužel mraky byly hodně nízko.

Pak už zbývalo jen vrátit koňské auto na letiště. A počkat až přijede letadlový "autobus". Tady to opravdu lítá jak městská doprava. Posádka ani nevystupuje z letadla. Vystoupí jen cestující a nastoupí nová várka. To vše se stíhá během 30 minut.
Teď už jsme zpět v Honolulu a opět tady prší.

Žádné komentáře:

Okomentovat