22 dubna 2014

Den třicátýčtvrtý - kolem dokola severního Oahu

Celou noc opět pršelo. Havaj se pro nás stává synonymem deště. Proto taky vidíme duhy, A ty jsou i na všech poznávacích značkách aut. Už víme proč.
Před týdnem se nám nepodařil výstup na Diamond Head, když bylo plné parkoviště. Proto jsme dnes vyrazili před osmou a míst bylo dost. Převýšení je asi 200 metrů. Nejprve po chodníku a před vrcholem jsou dlouhé schody a tunel. Ale dá se to vládnout bez problémů na jeden zátah.
Na vrcholu je bunkr, kudy se vylézá na vyhlídku



Výhled na již tradiční duhu



Hotelové komplexy v okolí pláže Waikiki



Po sesetupu jsme si dali další verzi shave ice. A ta se bohužel nepodařila. Led byl umletý nahrubo a nebylo to ono. U lavičky se slétla spousta nejrůznějších ptáčků



Pak už jsme vyrazili pryč z betonu. Tentokrát směrem na severozápad od Honolulu.
Mezi horami tam sídlí známá firma Dole.



Ta zde pěstuje ananasy, kávu a kakaové boby. Mají tady návštěvnické centrum a obchod. Jen jsme ochutnali správně uzrálý ananas a obešli venkovní zahrádku. Jinak to je slabý "Disneyland" v hlavní roli je ananas a spousty předražených výrobků. Mají tady údajně největší labyrint na světě.



Pokud by to nebylo při cestě, je to naprostá ztráta času.
Dojeli jsme až na sever ostrova a následovala už zajímavější část. Zpátky silnicí po severovýchodném pobřeží. Tady je na každém rohu pěkná pláž.

Po několika zastávkách následovalo krásné Valley of Temples. To je vlastně soubor nejrůznějších hřbitovů zasazený do krásného prostředí.



Je zde i replika japonského chrámu Byodo-In



V jezírku jsou hejna zlatých kaprů a několik černých labutí



Když jsem si včera na idnes přečetl, že jednu z nejkrásnějších pláží na světě máme za domem (18 mil), musela se Lanikai logicky stát naším pozdně odpoledním cílem.







Zítra jsme poslední den na Havaji a večer odlétáme do Los Angeles.

Žádné komentáře:

Okomentovat